آشنایی با دستگاه تشخیص رنگ خودرو
چرا تشخیص رنگ خودرو مهم است؟
همانطور که قبلتر هم گفتیم، اگر خودرویی آسیب ببیند و تصادف کرده باشد، امکان پوششدادن برخی از مشکلاتش با رنگکاری وجود دارد. شما که نمیخواهید خودرویی تصادفی بخرید، میخواهید؟ شاید رنگکاری بسیار هم تمیز از آب درآمده باشد اما ماجرا از این قرار است که چنین خودرویی میتواند بهطور پنهانی، بار عیوب و نواقص فنی بسیاری را بهدوش بکشد که در هنگام فروش به شما گفته نمیشود. پس تشخیص رنگ خودرو از اوجب واجبات است.
برای تشخیص رنگ خودرو باید توانایی تشخیص مسائلی مانند عیوب رنگ وجود داشته باشد. این تشخیص هم به نگاه حرفهای کاربلدها نیاز دارد و هم به دستگاههایی که کار تشخیص را ساده میکنند.
انواع دستگاه تشخیص رنگ خودرو
یک راه برای اینکه بدانید خودروی پیش رویتان رنگ شده است یا خیر، استفاده از تجهیزات و ابزارهای مخصوص است. چه تجهیزات و ابزارهایی؟ انواع این دستگاهها به شرح زیر هستند:
- دستگاههای مغناطیسی؛
- دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال؛
نحوه کارکرد دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال
دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال دستگاهی است که بر اساس حرکت رفت و برگشت امواج الکترومغناطیسی کار می کند و با دقتی در حد یک هزارم میلیمتر، ابزاری کارامد در دست کارشناس خودرو می باشد این دستگاه در اندازه ها و انواع مختلفی یافت می شود.
کاربرد و طرز کار
دستگاههای دیجیتالی تشخیص رنگ خودرو را روی بدنه ماشین میگذاریم و سپس حسگر دستگاه عددی را روی صفحه نمایش میدهد. عددی که نمایش داده میشود، ضخامت رنگ خودرو در بخشهای مختلف است. در این روش، با مقایسه ضخامت بدنه در نقاط مختلف میتوان به رنگشدگی یا نشدگی آن پی برد.
نکته: دقت عمل دستگاههای دیجیتالی تشخیص رنگ در حد میکرون و بسیار بالاست.
ویژگیهای دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال
- امکان ضخامتسنجی برای وسایل نقلیهای از جنس بدنه آهنی، آلیاژی و آلومینیومی؛
- صفحه نمایش بزرگ و راحت برای خواندن دقیق ضخامت رنگ در نواحی مختلف بدنه؛
- مصرف کم باتری؛
- حسگرهای دقیق و پرسرعت
دستگاه تشخیص رنگ خودرو مغناطیسی
دستگاههای مغناطیسی هم از تجهیزات دیگری هستند که برای تشخیص رنگ خودرو استفاده میشوند. این دستگاهها بیشتر شبیه قلمی هستند که روی نقاط مختلف بدنه وسیله قرار میگیرند و با مکانیزمهای مخصوص به خود به ما اطلاع میدهند که اوضاع از چه قرار است.
کاربرد و طرز کار
همانطور که گفته شد، دستگاههای تشخیص رنگ مغناطیسی وسایلی هستند که به قلم شباهت دارند و صفحهای مدرج با اعداد هم روی آنها تعبیه شده است. نوک دستگاه روی بخشهای مشکوک به رنگشدگی بدنه گذاشته میشود و نیرویی مغناطیسی میان بدنه آهنی خودرو و دستگاه بهوجود میآید. با کنارکشیدن دستگاه از بدنه، نوک آن که متصل به یک فنر است، شروع به کِشآمدن میکند. هرچقدر ضخامت رنگ روی بدنه خودرو کمتر باشد، نیروی مغناطیسی شکلگرفته میان قلم و بدنه بیشتر میشود. پس فنر دستگاه بیشتر کِش میآید. نتیجه این روند، نمایش عددی کوچک روی صفحه دستگاه مغناطیسی است. بنابراین، عکس این موضوع هم زمانی صادق است که ضخامت رنگشدگی خودرو بالا باشد. یعنی در چنین شرایطی، ضخامت بالای رنگ خودرو باعث بزرگبودن عددی میشود که دستگاه نشان میدهد.
ویژگیهای دستگاه تشخیص رنگ مغناطیسی
- کارکرد ساده و آسان وسیله در سنجش ضخامت رنگ؛
- دقت عمل مناسب و مطلوب.